Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS
Belépés
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Fájljaim [498]
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 61
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Számláló
Főoldal » Fájlok » Fájljaim

Szegedi haltepertő sült hagymával
08.11.2013, 5:10 PM

Szegedi haltepertő sült hagymával 

hozzávalók 4 főre
  • 1 kg ponty filé
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • 4 ek magyar édes-nemes pirospaprika
  • 1 ek hal fűszerkeverék
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregano
  • 1 ek méz
Szegedi haltepertő sült hagymával
  • előkészület:
  • sütés:
elkészítés
  1. A tepertőhöz teljesen szálkamentes-, lehetőleg a ponty hasa aljának filéjét használjuk fel. A filét kb. centinyi csíkokra szeljük, a csíkokat 5-6 cm-es darabokra aprítjuk. (Én a hal bőrét is le szoktam vágni, és csak a színhúst használom fel, de ez opcionális.)
  2. Keverőtálba öntjük a lisztet és a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a pirospaprikát és a hal fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan elkeverjük. A liszt ekkor már rózsaszínű elegyet alkot a többi alkotórésszel.
  3. A felaprított halat sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majd a paprikás lisztbe tesszük.
  4. Lehetőleg teflon, magas falú serpenyőben bő olajat forralunk, és a haldarabokat pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Ezzel egyidejűleg készítjük el (másik serpenyőben) a sült hagymát. A hagymát tisztítás után durvára felszeleteljük, közepüket kinyomjuk, így szabályos hagymakarikákat kapunk. A hagymakarikákat a paprikás lisztbe megforgatjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük.
  5. A kisült halat és hagymakarikákat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk. A majonézbe belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát, meghintjük morzsolt oreganoval, majd hozzáadjuk a mézet és az olívaolajat, majd az egészet jól elkeverjük. Egy kellemesen fokhagymás-édeskés mártást kapunk, amely tökéletes kiegészítője lehet a ropogós haltepertőnknek.
  6. A haltepertőt és a hagymát forrón tálaljuk, puha fehér kenyeret fogyaszthatunk hozzá, és testes száraz vörösborral öblíthetjük le.

Kategória: Fájljaim | Hozzáadta:: Tizi78
Megtekintések száma: 217 | Letöltések: 1 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Naptár
Chat
Keresés
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2025
    Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz